Omgeving

OMGEVING, ZEILKAMP EN BOOTVERHUUR

Centraal Gelegen

De groepsaccommodaties zijn centraal gelegen in de driehoek Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. Alle drie de steden/dorpen zijn met de auto binnen 20 minuten te bereiken. Daarnaast liggen de accommodaties ingeklemd tussen twee schitterende natuurgebieden: Het nationale park Oude Venen en de Kraanlannen.

De Veenhoop

De Veenhoop is een streekdorp dat in de 19de eeuw is ontstaan op de plaats waar het Polderhoofdkanaal of de Nieuw Beetstervaart in het Grietmansrak uitkomt. Het was een strategische plaats omdat in het zuiden een van de grootste polders van Friesland ligt: de Grote Veenpolder van Smallingerland en Opsterland. Het kloeke kanaal legt de verbinding via het rak met de Kromme en Wijde Ee en met het waterverkeersnet van Friesland.

Nationaal park Oude Venen

Het park is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Friesland. Het nationaal park heeft een oppervlakte van bijna 4.000 ha. Het is een natuurgebied met een rijke historie en is ook internationaal erg bijzonder. Vergelijkbare gebieden zijn buiten Nederland niet veel te vinden. In het nationaal park bevinden zich nog veel veenmosrietlanden, blauwgraslanden en dotterbloemgraslanden. Er komen meer dan 500 soorten hogere planten voor, waaronder verschillende soorten zeggen en orchideeën. Er broeden meer dan honderd verschillende soorten vogels. In de winter pleisteren in het gebied grote aantallen ganzen, eenden en steltlopers. In het vroege voorjaar kunnen enkele tienduizenden steltlopers zoals kemphaan, grutto en wulp doortrekken. Sinds kort heeft ook de otter weer zijn intrede gemaakt in het gebied. Eind 2006 is een groot deel van De Alde Feanen aangewezen als Natura 2000 gebied. Het park is uitermate geschikt om te ontdekken via het water en met de Freek Vonk tocht, ook interessant voor kinderen.

De Kraanlannen

Dit gebied is een stuk kleiner dan de oude Venen, maar zeker niet minder mooi. In dit gebied voelt de otter zich thuis. De Kraanlannen is uitermate geschikt om in te wandelen en heeft verschillende routes die variëren in lengte. Het gebied is lopend te bereiken vanaf de accommodaties. Tijdens een wandeling door de Kraanlannen kunt u een kijkje nemen in de vogelkijkhut. Deze kijkt uit op het water, waardoor je verschillende watervogels ziet genieten van de rust. Met een beetje geluk hoort u hier het ratelende geluid van de snor of ziet u een zeearend overvliegen.

BEKIJK ONZE ACCOMMODATIES

Zeilkamp

Zeilen leren bij Zeilschool De Veenhoop is een fantastische ervaring. Een zeilvakantie bij ons is de garantie voor een fijne en veilige vakantie. Zeilen vinden wij de mooiste sport die er is. Zeilen is niet alleen omgaan met een boot, water en wind. Maar het is meer: het is samenwerken, met elkaar beslissingen nemen en het dragen van verantwoordelijkheid. Je leert bij zeilen dingen die ook in het dagelijks leven goed van pas komen: respect voor elkaar, samen zorgen voor een goede sfeer en op elkaar vertrouwen. Bezoek ook eens de website van Zeilschool De Veenhoop.

Mogelijkheden zeilkamp

Naast zeilen zorgen we voor een volledig verzorgd zeilkamp met activiteiten voor alle leeftijden. We hebben hier een speciaal recreatieteam dat voor de spelletjes en activiteiten zorgt. Deze activiteiten variëren van zwemmen tot badminton en kanoën. Uiteraard proberen wij het zeilkamp voor ieder kind een succes te maken en spelen ook in op specifieke wensen. Is uw kind bijvoorbeeld allergisch, heeft het een chronische aandoening of zijn er andere bijzonderheden? Dan houden wij daar rekening mee. Lees hier meer over onze zeilschool en onze werkwijze.

Meer informatie over ons zeilkamp

Wilt u meer weten over een zeilkamp bij ons of wilt u een zeilkamp boeken voor uw kind? Neem dan ook eens een kijkje bij onze zeilcursussen voor meer informatie over de niveaus of om direct een datum uit te zoeken voor een zeilkamp. Heeft u nog vragen, of wilt u contact met ons opnemen? Vul dan ons contact formulier in of bel ons op 0512 – 461412.

Bekijk ook eens de website van Zeilschool De Veenhoop

Bootverhuur

Bootverhuur De Veenhoop ligt aan de rand van het schitterende Nationaal Park De Alde Feanen, direct gelegen aan het Grytmansrak. Dit is het ideale vertrekpunt voor het varen met een valk of randmeer (zeilboot), kano of sloep.

Uitstekende vaarmogelijkheden

De Veenhoop is een dorpje centraal gelegen tussen de plaatsen: - Grouw - Eernewoude - Drachten Het gebied kenmerkt zich door de vele plassen en sloten met uitstekende vaarmogelijkheden. Natuurlijk zult u genieten van de natuur met zijn weidse vergezichten. Ook de gezellige eetgelegenheden aan het water ontbreken niet.

Kwaliteitsboten

Naast de Zeilschool heeft Bootverhuur De Veenhoop al vele jaren ervaring met zeilboten- en sloepenverhuur. Een solide, betrouwbare partner waar u kwaliteitsboten kunt huren. Al met al is De Veenhoop de ideale plaats om een zeilboot (valk/randmeer) of een sloep te huren en er op uit te trekken.